Cateringi w Warszawie – jak wybrać ten najlepszy?

Firmy cateringowe cieszą się w ostatnich latach dużą popularnością, dlatego zwłaszcza w stolicy pojawia się ich coraz więcej. Przedsiębiorstwa prześcigają się w komponowaniu jak najciekawszych diet pudełkowych. Oferują też rozwiązania, które mają przyciągnąć klienta nie tylko ze względu na jakość posiłków, ale również ze względu na poziom obsługi. Na co warto zwracać więc uwagę, przeglądając cateringi w Warszawie?

Dlaczego warto zamówić dietę pudełkową?

Cateringi w Warszawie są popularne, ponieważ zamówienie diety pudełkowej ma wiele zalet. Po pierwsze, takie rozwiązanie pozwala oszczędzić mnóstwo czasu, gdyż gotowe posiłki na cały dzień dowożone są pod wskazany adres, a klient nie musi martwić się o takie sprawy jak:

  • planowanie jedzenia,
  • robienie zakupów,
  • gotowanie,
  • sprzątanie w kuchni,
  • pakowanie jedzenia do pracy,
  • liczenie kalorii.

Dieta pudełkowa uczy zdrowych nawyków żywieniowych, czyli regularnego spożywania posiłków oraz sięgania po jedzenie lepszej jakości. Ponieważ każdy jadłospis ma określoną kaloryczność, ułatwia stosowanie diety redukcyjnej czy diety zwiększającej masę ciała. Co więcej, programy żywieniowe dostosowuje się do klienta nie tylko pod względem kaloryczności, ale również alergii pokarmowych czy zwyczajów żywieniowych. Można wybrać więc dietę bez laktozy czy dietę wegetariańską i nie martwić się o to, co trafi na nasz talerz. 

Jak wybrać catering dietetyczny w Warszawie?

Ponieważ ilość firm cateringowych w Warszawie rośnie z roku na rok, coraz trudniej jest wyselekcjonować taką usługę, która najlepiej spełni nasze oczekiwania. Przed złożeniem zamówienia warto wziąć więc pod uwagę takie czynniki, jak:

  • różnorodność oferty – czyli ilość diet pudełkowych do wyboru oraz przedział kaloryczności każdej z nich, im więcej programów żywieniowych, tym łatwiej jest wybrać dla siebie dietę, która będzie smaczna i ciekawa,
  • jakość dostaw – posiłki w ramach diety pudełkowej powinny być dowożone za darmo w odpowiednich warunkach, czyli pojazdami chłodniczymi,
  • jakość posiłków – składa się na nią nie tylko świeżość i jakość składników, ale również apetyczne podanie potrawy czy jej walory smakowe, najlepiej jest szukać cateringów, które oferują diety z menu inspirowanym kuchniami całego świata, aby uniknąć kulinarnej monotonii,
  • elastyczność – czyli dostosowywanie oferty do klienta i jego potrzeb – najwygodniejszą opcją jest dieta, w ramach której konsument ma wpływ na to, jakie dania otrzyma każdego dnia,
  • ekologia – warto zwracać uwagę na to, w co pakowane są posiłki dostarczane przez firmę cateringową, podstawą jest higiena, ale nie bez znaczenia są też kwestie ochrony środowiska, dlatego pudełka powinny nadawać się do recyklingu lub być biodegradowalne,
  • cena – cena cateringu znajduje odzwierciedlenie w jego jakości, a zwłaszcza w składzie posiłków (owoce morza zawsze będą droższe niż chociażby warzywa), jednak dobrze prosperująca firma może zaoferować klientom specjalne zniżki w ramach programów lojalnościowych, gdzie punkty zdobywa się na przykład za polecenie cateringu znajomym lub za ocenę smaku dań. 

Jak widać, istnieje kilka czynników, które wpływają na to, czy klient będzie zadowolony z wybranej oferty cateringu. Nie zawsze jest to tylko smak posiłku czy terminowość dostaw. Niekiedy sama możliwość złożenia zamówienia czy zmiany adresu do dostaw za pośrednictwem intuicyjnego panelu klienta sprawia, że wybrana usługa staje się dla nas najbardziej atrakcyjna. 

 

Redakcja stolikwkropki.pl