Wyniki konkursu z Kikkoman i TABASCO®
Dzień dobry szanowni czytelnicy :)
Wiem, że z niecierpliwością czekaliście na wyniki konkursu, zatem czas na publikację :)
Jednak zanim podam zwycięzców,chciałam Wam podziękować za tak liczny i kreatywny udział w konkursie!
Wasze przepisy są naprawdę niebagatelne i ciekawe, wielu z nich koniecznie muszę spróbować. Niestety nie wszystkich smaków jestem pewna, w sensie dopasowania, jak również nie każdy z nich da się przygotować w 10 min :) Ale jestem przekonana, że mój wybór i uzasadnienie Wam się spodobają.
3 zestawy sosów:
4 rodzaje sosów TABASCO i 2 sosy sojowe Kikkoman: TABASCO® Sauce, TABASCO® Green Sauce, TABASCO® Habanero Sauce, TABASCO® Garlic Sauce Sos sojowy Kikkoman, Sos sojowy Kikkoman Less Salt
otrzymują:
1. Radek Grabowski - bo już widzę jak jem tę sałatkę :)
2. Kinga350 - bo mam ogromną słabość do Francji i wszystkiego co francuskie
3. Magdalena - dip z mango - bo kocham mango w wersji pikantnej :)
Wśród zwycięzców powinien się znaleźć i Marcin Wacławiak, bo niebanalny przepis na wściekłego psa to prostota sama w sobie, jednak miałam na myśli coś do jedzenia, nie do picia :)
Na dane zwycięzców do wysyłki nagród czekam pod adresem email podanym na blogu lub poprzez wiadomość za pośrednictwem portalu Facebook do 08.01.2016r.
Kolejność przypadkowa :)
Dla zainteresowanych zwycięskie przepisy:
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym!
Składniki: kilka różyczek brokułów (wedle upodobania gości, bo to przecież oni są najważniejsi, a wśród najbliższych jedzenie smakuje jeszcze lepiej) - 2 jajka - 2 pomidory - 2 cebulki (z nimi nie należy przesadzać żeby później nie działać "odpychająco") - GWIAZDA WIECZORU - TABASCO® Garlic Sauce (jego nigdy za wiele) - pieprz czarny i sól tak, żeby smak był bardziej wyrazisty
Sposób przygotowania: Brokuła gotować ok. 3 min (najlepiej jak jest lekko twardy). Jajka ugotować na półtwardo. Następnie wymieszać je z pomidorami które wcześniej należy pokroić na duże kawałki (najlepiej na ósemki i je w poprzek na pół). Dymkę pokroić. Wymieszać razem. Na koniec polać wszystko sosem TABASCO Garlic Sauce i zajadać się wszystkim ze smakiem. Warto zaznaczyć, że nie należy sosu mieszać z sałatką, a tylko polać nim resztę składników.
Francuska kraina
Potrzebujemy: Pól Elizejskich – opakowanie ciasta francuskiego wieży Eiffela – plastry szynki elegancji – mozzarella odrobina dostojności – rukola szczypta szaleństwa – oregano, bazylia
Aby złączyć nasze składniki w jedną idealną całość: dzielimy pola elizejskie na kwadraty, wyznaczamy w nich miejsce na wieżę Eiffela, elegancję, dostojność, szaleństwo wg, uznania. Zamykamy wszystko w piekarniku, pozwalamy się złączyć.Podajemy z sosem tabasco aby dodać odrobinę ostrości.
Smacznego!
Dip z mango do nachosów lub tortilli
1 nieduże, dojrzałe mango kilka-kilkanaście liści świeżej kolendry 1 mała czerwona cebula 1 łyżeczka sosu TABASCO®-bardzo pikantnego z papryczek HABANERO sok z 1/2 limonki sól do smaku
Mango podziel na dwie części i miąższ z jednej połówki zblenduj z przyprawami na gładki sos. Drugą połówkę mango obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę i zioła posiekaj drobno i również dodaj do sosu.Na koniec dodaj sos z papryczek. Całość dokładnie wymieszaj – gotowe!
I jeszcze czarny koń:
Składniki
wódka czysta 30 ml
sok malinowy 15 ml tabasco (3 krople)Wszystko razem mieszamy w kieliszku i mamy przepis na tzw. wściekłego psa.
Dziękuję za udział w konkursie i życzę szczęścia w kolejnych!